Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- مریم ورشوئی: برای رسیدن به گیلان سه محور شرقی، جنوبی و غربی وجود دارد. محور شرقی از چابکسر شهرستان رودسر آغاز می‌شود. کسانی که ازمازندران وارد گیلان می‌شوند در ابتدا وارد چابکسر، کلاچای، رودسر، املش، لنگرود، لاهیجان (از لاهیجان می‌توان دریک مسیر فرعی وارد سیاهکل و دیلمان هم شد) آستانه‌ اشرفیه و سپس رشت می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته باید بدانیم که چهار بخش کلاچای، چابکسر، رحیم آباد و رودسر جزو شهرستان رودسر محسوب می‌شوند. رشت به شهر باران‌های نقره‌ای معروف و آن‌قدر شناخته شده است که شاید چندان نیاز به معرفی نداشته باشد. این شهر مقصد گردشگری بسیاری از افراد در نقاط مختلف ایران است.  

بازار سنتی رشت

چنانچه به بازارهای سنتی که جنب و جوش فراوانی درآنها وجود دارد، علاقه دارید بازار رشت یکی از بهترین بازارهای سنتی ایران است. این بازار بزرگ در بافت قدیمی و مرکزی رشت قرار دارد؛ بازاری پر از رنگ و عطر.  این بازار کاروانسراهایی مانند ملک، چینی‌چیان و محتشم و همچنین طاقی‌هایی دارد که از زمان قاجار و پهلوی باقی مانده‌اند. گردشگران بسیاری در تمام فصول برای خرید انواع خوراکی و ماهی‌های تازه به این بازار می‌آیند.   

مجموعه شهرداری

مجموعه شهرداری رشت در میدان شهرداری به دوره پهلوی برمی‌گردد که در سال ۱۳۵۶ به ثبت ملی رسیده است. این مجموعه شامل عمارت شهرداری، موزه پست و ساختمان قدیمی هتل ایران است. ساختمان شهرداری و برج ساعت به‌نوعی نماد شهر رشت هستند.

کاخ شهرداری رشت

کاخ یا عمارت شهرداری رشت بین سال‌های ۱۲۸۶ تا ۱۳۰۵ شمسی به دستور اداره‌  بلدیه رشت، در ضلع غربی میدان شهرداری با الهام از معماری سن‌پترزبورگ توسط «آرتم سرداراف» معمار ارمنی-آلمانی مقیم رشت ساخته و  در چهارم اردیبهشت ماه ۱۳۰۵ به مناسبت تاجگذاری پهلوی اول افتتاح شد که امروزه به یکی از نقاط گردشگری رشت تبدیل شده است.

هتل ایران

هتل ایران مربوط به دوره پهلوی و در میدان و ضلع شمالی شهرداری رشت واقع است. این اثر هم در سال ۱۳۷۹ به ثبت ملی رسیده است.  

موزه پست

عمارت پست و تلگراف شهر رشت در ضلع شمالی میدان شهرداری واقع است. این ساختمان در دوره پهلوی اول  به دستور محمد حسین آیرم فرمانده تیپ مستقل شمال در زمان سرگرد اسماعیل خان در سال۱۳۰۹ ساخته شده است. همچنین در ساخت این بنا از طرح و نقشه مارکوف معمار روسی استفاده شده است و چهارطبقه دارد.   

سبزه‌میدان

سبزه میدان یکی از میدان‌های قدیمی رشت است که در نزدیک میدان شهرداری قرار دارد. این دو میدان با خیابان علم الهدی به‌یکدیگر وصل می‌شوند.

حمام حاجی

حمام حاجی مربوط به دوره قاجار است که در محله ساغری‌سازان و در ابتدای کوچه تحویلی رشت واقع است. داخل این حمام متروکه است، اما کاشی‌کاری‌های دو طرف سر در این حمام بسیار دیدنی هستند.

خانه  سمیعی

خانه رحمت سمیعی به دوره قاجار برمی‌گردد که  و در محله ساغری‌سازان رشت واقع است.  این اثر در سال ۱۳۸۳ به ثبت ملی رسیده است.

باغ محتشم و عمارت کلاه فرنگی

باغ محتشم از قدیمی‌ترین باغ‌های رشت است که به زمان قاجاریه و دوران حکومت ناصرالدین شاه قاجار برمی‌گردد. این باغ پر از درختان کهنسال است که لذت پیاده‌روی را دوچندان می‌کند. یک عمارت تابستانی باشکوه هم به نام عمارت کلاه‌فرنگی در مرکز این پارک قرار دارد. این عمارت چهارطبقه است، اما از بیرون سه‌طبقه به نظر می‌رسد.

موزه رشت

خانه میرزا حسین خان کسمائی شاعر و روزنامه نگار معروف و از رجال دوره مشروطیت و نهضت جنگل همان موزه  رشت و در خیابان طالقانی واقع است. این موزه از دو بخش مردم‌شناسی و باستان‌شناسی تشکیل شده ‌است. اگر به زندگی گیلانی‌ها و به اشیاء و آثار باستانی کشف شده در نقاط مختلف گیلان به ویژه تپه‌های مارلیک رودبار، تالش، دیلمان و مجموعه سنگ‌های قبر قدیمی علاقه دارید می‌توانید سری به این موزه بزنید.

پارک ملت

پارک ملت رشت پس از باغ محتشم بزرگ‌ترین پارک رشت است. درختان این پارک، قدیمی هستند. امکاناتی نیز برای چادر زدن گردشگران در این پارک موجود است.

آرامگاه میرزاکوچک خان جنگلی

آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی یا همان سردار جنگل در جنوب شهر رشت و در محله قدیمی سلیمان داراب، میان بقعه و گورستان سلیمان داراب واقع شده است. مجاهدان جنگلی نیز در اطراف آرامگاه سردار جنگل دفن شده‌اند.  در کنار قبر میرزا، آرامگاه شاعر بلند آوازه گیلان، شیون فومنی نیز قرار دارد.

دریاچه سقالکسار

دریاچه سقالکسار در روستایی به‌همین نام  واقع شده و مساحت آن ۱۵ هکتار است. اطراف این دریاچه جنگلی و بسیار آرام و تمیز است. برای همین گردشگران بسیاری را به سمت خود می‌کشاند. در این منطقه بکر زباله چندانی رها نشده، زیرا در قسمت ورودی دریاچه به گردشگران کیسه‌ای برای جمع‌آوری زباله داده می‌شود. پیاده‌روی و قایق‌سواری در اطراف این دریاچه بسیار لذات‌بخش است.

تالاب عینک

تالاب عینک بزرگ‌ترین تالاب شهری ایران و دومین تالاب بزرگ گیلان است. این تالاب در عکس‌های هوایی شبیه عینک است و به‌ همین دلیل به این نام خوانده می‌شود. تالاب عینک در کنار پارک دانشجو و باغ سالار شهر رشت در منطقه ۴ شهرداری قرار دارد. در نزدیکی تالاب عینک و خیابان باقرالعلوم رشت، تالاب کوچک دیگری به نام وُلِکس نیز قرار دارد.

پارک جنگلی  و مرداب سراوان

پارک جنگلی سراوان بسیار زیباست، برای همین گردشگران زیادی را به سمت خود می‌کشاند. امکاناتی نیز برای تفریح مانند پینت بال در این پارک جنگلی وجود دارد که از آن استقبال خوبی می‌شود. ورودی این پارک جنگلی در کنار جاده است و دسترسی آسانی دارد. اما آنچه که پارک جنگلی سراوان را منحصربه‌فرد می‌کند، خودنمایی مرداب سراوان است. این مرداب به‌حدی زیباست که بی‌شک ساعاتی خوش را برای شما رقم خواهد زد. سطح این مرداب سبز و به‌همین دلیل زیبایی خاصی به آن داده است. قایق سواری در مرداب سراوان لذت‌بخش‌ترین قسمت سفر برای شما در پارک جنگلی سراوان خواهد شد.

موزه میراث روستایی

موزه میراث روستایی گیلان موزه‌ای در پارک جنگلی سروان رشت است. این موزه در زمینی به مساحت حدود ۲۶۰ هکتار در پارک جنگلی سراوان و در  جاده رشت-تهران ساخته شده است. در این موزه انواع خانه‌های روستایی و سنتی گیلان را برخلاف موزه‌های رایج دیگر در یک فضای باز مشاهده می‌کنید. در این موزه علاوه بر بافت و معماری خانه‌های روستایی گیلان در گذشته، شیوه زندگی، شغل‌ها و ابزارهای مورد استفاده در آن‌ها، نحوه پوشش زنان و مردان را هم خواهید دید.

بقعه امام‌زاده هاشم(ع) و کاروانسرای لات

در مجاورت اتوبان تهران-رشت بر فراز تپه‌ای سرسبز بقعه امام‌زاده هاشم (ع) قرار داد. این بقعه تزئینات داخلی زیبایی دارد.  در اطراف بقعه هم می‌توانید سری به بازارچه سنتی امام‌زاده هاشم بزنید، انواع سوغاتی و شیرینی‌های مخصوص گیلان در این بازارچه به فروش می‌رسد. اگر کمی از امام‌زاده هاشم به سمت رشت حرکت کنید، کاروانسرای «لات» را می‌بینید. قدمت این کاروانسرا به دوران صفوی برمی‌گردد.  

چشمه آب شور لاکان

برای رسیدن به چشمه آب شور لاکان باید در انتهای جاده رشت- لاکان از یک جاده خاکی بگذرید تا در اواسط این جاده به روستایی به‌نام «آقا دانا پیر» در شرق جنگلی زیبا برسید. در دل این منطقه جنگلی  چشمه لاکان قرار دارد. این چشمه مقدار زیادی املاح نمک دارد و دیواره‌های چشمه از رسوب‌های آهکی پوشیده شده است. مردم منطقه این چشمه را مقدس و شفابخش و برای درمان بیماری‌های پوستی مفید می‌دانند.  

سفر به گیلان کد خبر 483977 برچسب‌ها استان گیلان مجله سفر به گيلان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان گیلان ثبت ملی رسیده پارک جنگلی سراوان امام زاده هاشم میدان شهرداری پارک جنگلی مرداب سراوان رشت واقع شهرداری رشت دوره پهلوی تالاب عینک باغ محتشم هتل ایران برمی گردد شهر رشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۱۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری حصار‌کشی در پارک لاله را متوقف می‌کند؟!

حصار کشی در بوستان لاله تهران طی روز‌های اخیر با واکنش‌های مختلفی از سوی شهروندان روبه رو بوده و به نظر می‌رسد پروژه مد نظر شهرداری به دلیل واکنش‌ها فعلا تعلیق شده است.

به گزارش مهر، پارک لاله یکی از خاطره‌انگیزترین پارک‌های تهران با وسعت ۳۵ هکتار است و کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که به پایتخت سفر کرده باشد و نام پارک لاله را نشنیده یا از آن بازدید نکرده باشد.

پارک لاله گونه‌های مختلف گیاهی مثل چنار، اقاقیا، کاج، سرو نقره‌ای، نارون، پالم، اقاقیا، افرا، ماهونیا، بربریس و صنوبر وجود دارد و فضای سبز زیبای آن محلی مناسب برای آرامش و استراحت و رهایی از شلوغی و آلودگی‌های شهر است. در قسمت جنوبی پارک نیز آب‌نما‌ها و جوی‌های مارپیچ به سبک ژاپنی ساخته شده است که با جلوه زیبای خود، این بوستان را به یکی از معروف‌ترین پارک‌های تهران تبدیل کرده‌اند.

طی روز‌های اخیر تصاویری از سوی برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد قطعه‌ای از پارک لاله به مساحت بیش از سه هزار هزار متر مربع حصارکشی شده و ظاهراً قرار است در این زمین تغییراتی حاصل شود. این تغییرات در جنب غربی ایستگاه آتش‌نشانی و روبه‌روی خیابان پورسینا بوده و آنجا حصار‌هایی نصب شده است.

درباره این ماجرا به سراغ برخی از مسؤولان شهرداری تهران اعم از سازمان بوستان‌ها و شهرداری منطقه ۶ رفتیم.

روابط عمومی شهرداری منطقه ۶ در این زمینه اعلام کرد: هر گونه دخل و تصرف در بوستان‌ها برعهده سازمان بوستان‌ها است و شهرداری مناطق فقط در بحث نگه داشت بوستان‌ها دخیل است.

یکی دیگر از مدیران شهری هم به مهر گفت: سرانجام حصار کشی مشخص نیست و شاید کلاً طرحی که مد نظر بوده لغو شود و اجرایی نشود.

وی افزود: ساخت فرهنگسرا و سرویس بهداشتی از جمله پروژه‌های مطرح شده بوده است که اجرای آن فعلاً تعلیق شده و سرانجام آن مشخص نیست

همچنین تلاش خبرنگار با مدیران سازمان بوستان‌ها به نتیجه نرسید و مسؤولان این حوزه حاضر به پاسخگویی نشدند.

هنوز موضوع بوستان قیطریه و حواشی مربوط به آن تمام نشده که ماجرای بوستان لاله آغاز شده است و اکنون باید دید سرانجام حصارکشی چه خواهد شد و آیا پروژه در نظر گرفته شده اجرایی یا کامل تعلیق خواهد شد؟

دیگر خبرها

  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟
  • (تصاویر) جاذبه‌های گردشگری و طبیعی آستارا
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد
  • احداث بزرگترین پارک نوری موضوعی کشور در مجتمع گردشگری صفه اصفهان
  • شهرداری حصار‌کشی در پارک لاله را متوقف می‌کند؟!
  • خیابان‌های بوکان به پارکبانان سپرده می‌شوند
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • اجرای پروژه توسعه زیرساختی پارکینگ باران در مجتمع گردشگری صفه